Välkommen till Vävnätet Dalarna

Japansk Filmfestival på Leksands Folkhögskola lördagen den 22 februari

I samband med festivalen bjuder Vävnätet Dalarna in till demonstration av japansk SAORI vävning och minikurser i att väva armband och brosch.


13.00-14.00 Kurs i att väva smått på vävsticka med Vävnätet Dalarna
Väv ditt eget armband, material finns på plats. Minikursen passar både vuxna och barn i vuxet sällskap. Antal deltagare är max 10 och kursavgift 100kr vuxna, 50kr barn, inkl material.


14.00-15.00 Demonstration av SAORI en vävteknik och filosofi från Japan
Ingen förbokning behövs. Kirsi visar och berättar om SAORI vävning. Om du bokat minikurs 1, Väva smått, stanna kvar efter eller kom en stund i förväg innan minikurs 2, Väv en brosch.


15.00-16.30 Väv en brosch med Vävnätet Dalarna
En vacker vävd brosch i två färger. Antal deltagare är max 10 och kursavgift 100kr (vuxna), inkl material.


Anmälan till minikurs sker via e-post, info@vavnatetdalarna.se
Ange namn, e-post, telefon, vilken minikurs som avses samt antal vuxna och/eller barn. Betalningsinformation sänds er efter mottagen anmälan.


Vävnätet Dalarna har sedan 2014 spridit vävglädje i Dalarna och nu även i Japan med sin utställning Björkar och Körsbärsträd sommaren 2019 i Tobetsu.
SAORI vävning startade för 40 år sedan i Osaka, Japan och nu finns även en SAORI studio i Leksand, Siljansnäs. Kirsi Frimanson är utbildad Saori väv-guide. Vävnatet Dalarna demonstrerar och visar vävstolar och du kan boka in dig på en en stund meditativ vävning i litet format.
Inger Nilsson, vävformgivare har vävt Leksands Kommuns jubileumsgåva 2017, Väggbonaden ”Det sitter en uggla i björken” till Tobetsu stad.
Åsa Viksten Strömbom är uppskattad föreläsare och författare av böckerna Upplandsvävar och Bottentäcken.


Japansk Filmfestival har nöjet att samarbeta med Leksands Folkhögskola som erbjuder djupdykningar i Japansk kultur. Du har möjligheten att förkovra dig i japansk delikatessbakning med den kände japanske konditorn Ai Ventura. Det erbjuds även en ingående provning av en japansk teceremoni arrangerat av Japanska Thesällskapet i Stockholm.


Dessa kurser har begränsade platser och bokningar tas genom Leksands Folkhögskolan som även erbjuder boende.


Läs mer om filmfestivalen på nedanstående länkar:


- Japansk filmfestival


- AktiviteterInspirationsbild

Paula Sjöstedt

Nyhet från Vävnätet Dalarna