Välkommen till Vävnätet Dalarna

Medlemmar

Susanna Ayton   Susanna Ayton
Sekreterare
Insjön

Vävning för mig handlar om ett hantverk där kreativitet, metodiskt arbete, historia, lekfullhet, kulturarv och hållbarhet möts och bildar något magiskt.
Där det en gång bara fanns lösa trådar har mina händer skapat något ytterst konkret och taktilt. Att kunna vara kulturbärare och kreatör på samma gång ger mig en känsla av mening och genom att förstå den textila processen från fiber till färdig väv skapas respekt för arbetet och resurserna som ligger bakom all textil produktion. Vävningen har breddat min förståelse för min omvärld och utmaningarna som vi står inför samtidigt som den har gett mig ett kreativt utlopp utöver det vanliga.

E-post:


Lena Broberg   Lena Broberg
Kassör
Falun

Vävning har funnits med mig sen jag var liten. Jag tycker om allt hantverk och använder gärna olika material i mina vävar. Jag tycker om att experimentera. Har tex. vävt korgar i koppartråd och lin. Återvinningskorgar av skälspröt och mattlin. Jag väver också gärna helt traditionellt gardiner, dukar, handdukar, mattor och löpare och band. Egentligen allt som jag själv har lust att göra. Inspiration finns runt omkring mig hela tiden, mönster, färger och idéer.

E-post:


Britt-Inger Edwall   Britt-Inger Edwall
Djurås

Jag har vuxit upp i en "textil" familj där jag tidigt fick prova på och lära mig olika textila tekniker. Genom livet har jag utbildat mig och sökt ny kunskap och jag har nu ett brett hantverkskunnande. Numera vill jag väva "konstvävar", eftersom jag redan har vävt många bruksvävar. Jag har fortfarande mycket att lära inom vävning, möjligheterna är oändliga. Jag föredrar att väva i lin, ibland tillsammans med andra "ovanliga" material, t.ex papper eller metalltråd . Det blir ofta bäst när jag skapar mönster direkt i vävstolen så att slumpen får styra vad det blir.

E-post:


Eva-Karin Enbäck   Eva-Karin Enbäck
Borlänge

Omsorgsassistent, vävare.
Vävning står mig närmast av olika hantverk och vävt har jag gjort sedan ungdomen. Tycker om att variera vävningen i olika material och tekniker. Materialen är oftast bomull, lin och ull. Trasmattor handdukar, tyger till kläder och olika inredningstextilier är lika tillfredställande och roligt att se växa fram.

E-post:


Louise Eriksson Candell   Louise Eriksson Candell
Styrelseledamot
Borlänge

Tandhygienist och handvävare.
Väver inredningstextilier gärna i naturmaterial såsom lin och ull.
Återbruk tilltalar mig, trasmattor är en viktig inredningsdetalj, roligt att väva och det känns helt rätt att återanvända textilier.


E-post:
Hemsida:


Lina Färje   Lina Färje
Styrelseledamot
Leksand

Vävning är för mig ett nytt intresse och jag har gått ett år på Sätergläntans Vävutbildning. Under detta år utforskade jag en mängd olika tekniker och lärde känna olika material. Speciellt har jag fastnat för grova vävar i tygtrasor i både varp och inslag där jag arbetar med färgskiftningar. Min bakgrund är som arkitekt och ljusdesigner.

E-post:
Instagram:


Maria Kronander   Maria Kronander
Uppsala

Vävningen ligger i min själ. Jag får inspiration från naturen, gamla vävnader och nyare bilder. Jag använder främst naturmaterial som lin och ull. Jag spinner ofta lin med olika rötning för att få olika nyanser. Jag använder även alla tänkbara material som är möjliga att väva. Vävningen ger mig glädje och ro.

E-post:


Annika Lindqvist   Annika Lindqvist
Borlänge

Omsorgsassistent som väver på fritiden. Lärde mig väva som ung, men efter en lång paus mitt i livet så gjorde Vävnätet Dalarna att jag kom igång igen. Jag tycker om att testa olika tekniker och material i bildvävar, klädesplagg, dukar och mattor. Vävning är kreativt och att vara kreativ gör mig glad!

E-post:


Kirsi Manni   Kirsi Manni
Siljansnäs

Textilhantverkare, företagare, vävare.
Garnet passerar genom mina händer, mjukt, strävt, glansigt... När tråd för tråd binds samman i väven uppstår en visuell och taktil upplevelse. För mig är vävning en organisk process, något som sker i nuet. Inspirationen finns i konsten och naturen. Varje tyg och plagg är ett avtryck av min skaparlust, nyfikenhet och strävan. Välkommen till ateljé och butik i Siljansnäs.

E-post:
Hemsida:


Eva Nelson   Eva Nelson
Falun

Vävare
Är en Göteborgare som i Dalarna fått möjligheten att hänge mig åt lusten att skapa i det textila.

Väver mest inredningsvävar och då gärna i ull som jag tycker är ett oslagbart material. Trasmattor i gammal teknik men med nytt uttryck är också roligt. Återbruket tilltalar mig. Älskar färg och att pröva olika färgkombinationer!

E-post:


Inger Nilsson   Inger Nilsson
Styrelseledamot
Siljansnäs

Språklärare, handvävare, stickerska.
Vävning är för mig utveckling! Jag vill hela tiden utforska materialet, tekniken och färgsammansättningen. Jag odlar och bereder lin för att se vad fibern har för egenskaper. Jag är handvävare som väver både inrednings- och beklädnadstyger även av köpta garner. Mina favoritmaterial är ull, silke, lin och bomull och även återbruk av trasor. Mina senaste projekt är kuddar i ull vävda i taqueté med skaftväxling och sjalar i silke vävda i diamantkypert. Bilden visar detalj av en soffdyna i ull vävd i rosengång.

E-post:
Facebook:


Kristina Runesson   Kristina Runesson
Sävsjö och Borlänge

Handvävare, massageterapeut och mångsysslare.
Handvävare, massagererapeut och mångsysslare. Uppvuxen med vävning och sömnad som en naturlig del i tillvaron. Väver trasmattor, inredningstyger samt beklädnadstyger som jag syr kläder av. Firmanamnet Willstöt har jag från min farmors släkt.

E-post:


Kicki Sandberg   Kicki Sandberg
Vice Ordförande
Borlänge

Vävlärare
Garner, tyger, trådar, färger, material … ger mig lust att skapa i textil. I vävstolen, i stunden, skapas mönster, färger och former som blir till vävar. Som vävlärare vill jag förmedla den glädje som jag själv finner i vävningen.

E-post:
Instagram:


Åsa Viksten Strömbom   Åsa Viksten Strömbom
Ordförande
Bälinge

Handväverska
Mitt fokus är att väva produkter för dagligt bruk. Jag använder gärna äldre vävar som inspirationskälla för att skapa produkter anpassade till våra dagar. Naturmaterial är favoriten men ibland kan även lite udda material bli inslag i vävnaderna. Föreläsningar och kurser är ytterligare en inriktning. Med mig i bagaget finns två böcker som jag skrivit. Den ena handlar om två vävarbröder i Ångermanland och den andra om vävning och material förr och nu i Uppland. Båda innehåller historiska tillbakablickar och vävsedlar.

E-post:
Hemsida:


Medlemmar i Vävnätet Dalarna

Här har ni samtliga medlemmar i Vävnätet Dalarna med en kortare presentation om sig själva samt eventuella kontaktuppgifter till respektive medlem.