Välkommen till Vävnätet Dalarna

Medlemmar

Lena Boberg   Lena Boberg
Kassör
Falun

Vävare och hantverkare

Vävning har funnits med mig sen jag var liten. Jag tycker om allt hantverk och använder gärna olika material i mina vävar. Jag tycker om att experimentera. Har tex. vävt korgar i koppartråd och lin. Återvinningskorgar av skälspröt och mattlin. Jag väver också gärna helt traditionellt gardiner, dukar, handdukar, mattor och löpare och band. Egentligen allt som jag själv har lust att göra. Inspiration finns runt omkring mig hela tiden, mönster, färger och idéer.

E-post:


Eva-Karin Enbäck   Eva-Karin Enbäck
Borlänge

Omsorgsassistent, vävare.

Väver dukar, mattor, kuddar mm, ofta inredningstextilier, i bomull, lin och ull. Tovar ofta ullen i maskin och syr olika alster. Tycker det är spännande att återbruka olika material som papper, plast, skinn, snören och pinnar.

E-post:


Louise Eriksson   Louise Eriksson
Borlänge

Tandhygienist och handvävare.

Väver inredningstextilier gärna i naturmaterial såsom lin och ull. Återbruk tilltalar mig, trasmattor är en viktig inredningsdetalj, roligt att väva och det känns helt rätt att återanvända textilier.

E-post:
Hemsida:


Kirsi Frimansson   Kirsi Frimansson
Ordförande
Siljansnäs

Textilhantverkare, företagare, vävare.

Garnet passerar genom mina händer, mjukt, strävt, glansigt... När tråd för tråd binds samman i väven uppstår en visuell och taktil upplevelse. För mig är vävning en organisk process, något som sker i nuet. Inspirationen finns i konsten och naturen. Varje tyg och plagg är ett avtryck av min skaparlust, nyfikenhet och strävan. Välkommen till ateljé och butik i Siljansnäs.

E-post:
Hemsida:


Linda Goding   Linda Goding
Långshyttan

Textilhantverkare, vävare.

Jag tycker det är viktigt med ett hållbart tänk när det gäller mitt skapande och arbetar helst i naturmaterial. Jag har en förkärlek för träd och tycker om att väva med pinnar. Ull är också ett material som ligger mig varmt om hjärtat och det är något jag gärna arbetar med i olika former. Jag väver helst bruksföremål i en blandning av dåtid och nutid.

E-post:
Facebook:


Millis Gustafsson   Millis Gustafsson
Björbo

Vävare

Vävare med nyfikenhet på olika tekniker och diverse material, gärna återbrukat. Ortens lokala teknik ”Floväv”, dvs rosengång med inplock ofta använd. Alternerar mellan intressanta handarbeten och att bygga ”oroar” – mobiler.

E-post:


Lisbeth Jansson-Kagerin   Lisbeth Jansson-Kagerin
Webbansvarig
Garpenberg

Kokerska, handvävare, quiltare och företagare.

Väver i de flesta material utom ull. Föredrar att göra egen design med min egen personliga touch. Många gånger när jag sitter vid vävstolen så kommer ett helt annat mönster fram än vad som var tänkt från början. Och det är dom gångerna som jag brukar vara mest nöjd med mitt alster. Väver allt från mattor, kuddar, dukar, gardiner till sovpåsar för små barn. Kolla gärna in mina bloggar vvod.blogg.se och lapplisasquilt.blogg.se.

E-post:
Hemsida:


Anna Laggar   Anna Laggar
Rättvik

Vävare och hantverkare.

Jag arbetar som arbetsterapeut på ett statligt verk. Väver mest trasmattor och jobbar även med silver. Har en liten butik på gården där jag säljer mina och andra hantverkares alster. Butiken är öppen när andan faller på eller när du bokar en tid.

E-post:
Hemsida:
Facebook:


Annika Lindqvist   Annika Lindqvist
Suppleant
Borlänge

Sekreterare på myndighet, vävare.

Arbetar som assistent på en myndighet. Vävare på fritiden. Jobbade på Alice Lunds Textilier AB när jag var ung men sen har min vävning legat nere i många år. Vävnätet Dalarna gjorde att jag kom igång igen och jag tycker om att testa olika tekniker och material i bildvävar, klädesplagg, dukar och mattor.

E-post:


Eva Nelson   Eva Nelson
Sekreterare
Falun

Vävare

Är en Göteborgare som i Dalarna fått möjligheten att hänge mig åt lusten att skapa i det textila. Väver mest inredningsvävar och då gärna i ull som jag tycker är ett oslagbart material. Trasmattor i gammal teknik men med nytt uttryck är också roligt. Återbruket tilltalar mig. Älskar färg och att pröva olika färgkombinationer!

E-post:


Inger Nilsson   Inger Nilsson
Siljansnäs

Språklärare, handvävare, stickerska.

Jag designar och väver både inrednings- och beklädnadstyger. Jag utforskar gärna för mig nya vävtekniker och gillar att leka med färg. Materialen är oftast i ull, silke, lin och bomull men även jute och trasor. Mina senare projekt är palldynor i rya, flossa och kuddar i taqueté med skaftväxling. Bildväv är också ett område jag har intresserat mig för och tänker fortsätta med.

E-post:
Facebook:


Kristina Runesson   Kristina Runesson
Sävsjö och Borlänge

Handvävare, massageterapeut och mångsysslare.

Uppvuxen med vävning och sömnad som en naturlig del i tillvaron. Jag har i över 40 år vävt och sytt folkdräkter. Väver även trasmattor, inredningstyger samt beklädnadstyger som jag syr kläder av. Firmanamnet Willstöt har jag från min farmors släkt.

E-post:


Kicki Sandberg   Kicki Sandberg
Vice Ordförande
Borlänge

Vävlärare

Garner, tyger, trådar, färger, material … ger mig lust att skapa i textil. I vävstolen, i stunden, skapas mönster, färger och former som blir till vävar. Som vävlärare vill jag förmedla den glädje som jag själv finner i vävningen.

E-post:


Paula Sjöstedt   Paula Sjöstedt
Suppleant
Gävle

Förvaltare på statlig myndighet och vävare.

Gillar djur och natur. Har hittills vävt mattor, handdukar, gardiner, filtar, sjalar, beklädnadstyger och möbeltyger i lin, bomull, silke och ull. Känner förväntan att prova nya material, nya vävtekniker och få mer kunskap och inspiration.

E-post:
Instagram:


Margita Thörnström   Margita Thörnström
Sala

Textilkonstnär

Väverska i annorlunda garner och sömmerska. Vävt sen 1986 av och till. Jag har utbildat mig i att forma tyg och kläder. Jag väver främst tyger till kläder som efterbehandlas i tvättmaskinen för en lättare tovning. Väver oftast med 4 skaft och trampor som varieras. Se gärna vad jag gör på Margitas vävstudio på Facebook.

E-post:
Hemsida:
Facebook:


Åsa Viksten Strömbom   Åsa Viksten Strömbom
Bälinge

Handväverska

Mitt fokus är att väva produkter för dagligt bruk. Jag använder gärna äldre vävar som inspirationskälla för att skapa produkter anpassade till våra dagar. Ull, lin och bomull är favoritmaterial. Att återbruka gamla lakan och tyger för att väva trasmattor är också något som ger tillfredsställelse både i miljöhänseende och i vävstolen.

E-post:


Medlemmar i Vävnätet Dalarna

Här har ni samtliga medlemmar i Vävnätet Dalarna med en kortare presentation om sig själva samt eventuella kontaktuppgifter till respektive medlem.